سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کانون دانشجویان دزفول

بی توجهی یا بی کفایتی

نمایندگان خوزستان در مجلس چه می کنند؟

خیابان های شهر در عبور و مرور ، خلوت تر از هیشه می شود .مدارس ابتدایی ،راهنمایی،دبیرستان و گاه کلاس های درس دانشگاه تعطیل می شود و کلیه ی پروازهای فرودگاه های شهر و استان لغو می شوند که به دنبال ان اساتید دانشگاه و بسیاری از محموله های پستی و از ان میان نیز به مراکز استان نمی رسند . عابران ماسک بر صورت دارند و شتابزده در گذرند . انگار همراه با خاک شهر در سکوت گرد الودی فرو می رود. در چنین شرایطی مسئولین به شهروندان خردسال و سالمند وافرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و ریوی و اسم هستند ، توصیه می کنند که از خانه های خود خارج نشوند . گاه گرد و خاک غلیظ ، اسمان را چنان فرا می گیرد که حرکت خودروها در سطح شهر و جاده های بین شهری به کندی و با چراغ روشن انجام می شود .

این پدیده از حدود سه ، چهار سال پیش در برخی استان های کشور رخ می دهد و هر بار چند روزی ماندگار می ماند که تا کنون هیچ راه حل عملی و منطقی برای مقابله ، از سوی مسئولین پیشنهاد نشده است . غلظت گرد و خاک به حدی است که گفته می شود د حالت عادی دید انسان تا ده کیلومتر است ، اما گاه در دزفول و برخی شهر های استان خوزستان ، دید به 100 متر می رسد و اکثر اوقات این غلظت چندین برابر حد مجاز است . بهتر است بدانیم که شاخص و استاندارد هوای ازاد در ایران در خصوص معلق بودن گرد و خاک ، 260 میکروگرم در متر مکعب و میزان طبیعی گرد و غبار در حد طبیعی ،150 میکرو گرم است این در حالی است که بیشتر اوقات این شاخص در استان و برخی استان های همجوار به 1000 ،2000 ،و تا 9980 میکرو گرم در متر مکعب گزارش شده است و این یعنی فاجعه ، یعنی بیش از 38 برابر حد مجاز و بیش از 66.5 برابر حد طبیعی !!!

جالب است این خبر را هم بشنویم که روز جمعه 28 فروردین88 به خاطر بروز 3-2 ساعت گرد و غبار بر فراز تهران ، اکثر سایت ها و خبر گزاریهای مرکز به ارسال خبر و گزارش های تصویری پرداختند که یکی از سایت ها تیتر گزارش تصویری ود را این گونه انتخاب کرد : " تهران خفه شد . " !!!

این در حالی لست که میزان و شدت گرد و غبار ، حتی به ده درصد گرد و خاک های وحشتناک خوزستان نبود .شاید هم بر همین اساس باشد که بسیاری از شهروندان فقط به یک موضوع فکر می کنند و اظهار می دارند که در یک صورت احتمال پیگیری و توجه مسئولان کشور برای مبارزه با این پدیده وجود دارد و ان هم «رسیدن این گردو خاک ها به مرکز کشور است » چون طبق این اخبار ، زندگی برای مرکز نشینان نسبت به دیگر مناطق ایران اولویت خاص و وی‍‍ژه ای دارد !!!که در این میان معلوم نیست نمایندگان خوزستان به فکر سلامت همشهریان خود هستند یا انکه انها هم مرکز نشین شده اند ؟؟

البته دیدیم که در چند روز اخیر این دعای مردم به اجابت رسید که گردو خاک ها (هر چند با غلظت کمی )وارد مرکز کشور و تهران شد ،نتیجه ی ان نیز دیده شد ،تا انجا که اخبار سراسری رادیو و تلویزیون ،بی سابقه و از صبح تا شب به انعکاس این پدیده در مناطق مختلف از جمله مرکز کشور پرداختند ، گفتگوهای ویژه ی خبری به این امر اختصاص داده شد ، نماینده ی محیط زیست به عراق برای پیگیری این امر فرستاده شد و مصوبه ی محیط زیست در این مورد به جلسه ی هیئت دولت فرستاده شد ، مراکز دولتی ، نظامی و صنعتی تعطیل شد ، که معلوم نیست اگر این اتفاق نمی افتاد و ما همچنان خاک نوش جان میکردیم چه کسی باید به فکر ما می بود ؟؟

در سال های پیش شاهد فقط ، دو ،سه بار وقوع این پدیده در سال و ان هم در تابستان بودیم . در سال های اخیر بیشتر روز های تابستان را با این پدیده رو به رو هستیم و نگران کننده تر اینکه امسال یعنی در فصل زمستان 87 و بهار 88 نیز شاهد این گرد و خاک ها بودیم ، به طوری که در 23 بهمن 87 ،مدیر کل بازسازی و حوادث غیر مترقبه استانداری خوزستان ،میزان الودگی هوای اهواز را 1600 میکرو گرم بر متر مکعب اعلام کرد .در روز یکشنبه 4 اسفند 87 در اهواز ،به 2500 میکرو گرم بر متر مکعب و در ساعت 6 صبح روز یکشنبه 3200 میکرو گرم بر متر مکعب (یعنی بیش از 12 برابر حد مجاز )رسید که به سبب ان مدارس تمامی مقاطع در اکثر شهر های خوزستان همچون اهواز ، دزفول و.... تعطیل و تمامی پرواز های صبح یکشنبه از فرود گاه بین المللی اهواز لغو شد .برخی از صیادان و شناورهای تجاری نیز که از روز های گذشته به اروند رود رفته بودند در دهانه ی این رود خانه لنگر انداختند . در 4 فروردین 88 ، گرد و خاک تردد میهمانان نوروزی و کاروان های راهیلن نور را با مشکل مواجه کرد تا انجا که اداره ی هوا شناسی خوزستان به انها توصیه کرد که از ماندن در فضای باز خودداری کرده و در فضای سر پوشیده به سر ببرند .با شرایط موجود ما باید هشت ماه از سال را با خاک زندگی کنیم ،تازه اگر ادامه پیدا کند معلوم نیست که این 4 ماه باقی مانده نیز به این پدیده گرفتار نشود .